Mitä on tapahtunut kevään asiakaskyselyn jälkeen

Kirjastossa toteutettiin asiakaskysely keväällä 2013. Kyselyllä haluttiin kuulla kirjaston käyttäjien mielipiteitä erityisesti uusista kirjastotiloista Musiikkitalossa, mutta myös kirjaston palveluista. Kyselyn tulosten perusteella tehty raportti löytyy kirjaston kotisivulta.  Saimme varsin runsaasti palautetta erityisesti liittyen kirjaston tiloihin. Kirjasto on tosiaankin maan alla eikä tiloihin tule kovin paljoa suoraa päivänvaloa. Tiloja pidettiin myös hieman kalseina ja käytännöllisesti toivottiin lisää istuimia ja pöytätilaa sekä opasteita. Kaikki asiat ovat olleet tavallaan tiedossa, mutta asiakkaidemme palaute antoi aivan uutta puhtia tilojen muuttamiseen.

Valaistus on kirjastossa erittäin tärkeää. Valitettavasti meidän kirjastomme suunnittelussa valaistus ei ole onnistunut erityisen hyvin. Valaistusta on yritetty lisätä jatkuvasti, mutta edelleen moni asia on kesken ja odottaa muiden toimijoiden toimenpiteitä. Olemme kuitenkin saamassa yksinkertaisesti lisää lamppuja lukuhuoneeseen ja toisen kerroksen oleskelutilaan.

Mitä muuta on tehty syksyn aikana? Tässä alapuolella lista toimenpiteistä:

– Kirjaston 1. kerrokseen on lisätty lukupaikkoja kirjojen takana olevalle seinustalle. Laitteita lukupaikoilta on puolestaan siirretty toistaiseksi muihin tiloihin, esimerkiksi kirjaston avovarastoon, jossa ne ovat edelleen käytettävissä.

– Kirjaston 1. kerroksen kopiokoneen läheisyyteen on raivattu pöytätilaa, jonne on siirretty paperileikkuri, nitoja ym.

– Lukupaikkoja on lisätty myös 2. kerrokseen koottujen teosten läheisyyteen. Mukavia lukunurkkauksia on suunnitteilla lisääkin.

– Kirjaston tilojen viihtyisyyteen on yritetty panostaa mm. hankkimalla viherkasveja ja uusia valaisimia.

– Kirjahyllyjen opasteet on kokonaan uusittu. Kirjaston sisäänkäynnin viereisellä seinällä on jo ollutkin kirjaston opaskartta. Lisäksi Sibelius-Akatemian aulaan 3. kerroksessa on sijoitettu kirjaston roll-up  kertomaan kirjaston olemassaolosta.

– Pop-up -kirjasto on toiminut T-talon 3. kerroksessa koko syksyn ajan. Pysyvää kokoelmaa tuskin tulee, mutta pop-up -kirjastossa voi lainata ja palauttaa materiaalia sekä saada kirjaston aineistoihin liittyvää tietopalvelua ja neuvontaa.

– Kirjaston kuunteluhuoneet ovat avoimia kaikille kirjaston käyttäjille. Leffailtoja ja -päiviä voi pitää (tosin kirjaston aukioloaikojen rajoissa toistaiseksi) ja ehkä eväiden suhteen on rajoitetumpaa kuin Finnkinolla 🙂

– Kirjastolle on tulossa uudet kotisivut Taideyliopiston myötä ensi vuoden aikana ja kyselyssä toivottua mobiilikäytettävyyttä pyritään siinä yhteydessä huomioimaan mahdollisuuksien mukaan.

– Syksyllä kirjastossa panostettiin uusien opiskelijoiden kirjastoon tutustumiseen. Toivottavasti sekin osaltaan laskee kirjastonkäytön kynnystä.

Maaria Harviainen

Kategoria(t): Yleiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s