eInformation Boat Show 21. – 23.5.2013

LM-tietopalvelu on järjestänyt jo 10 vuoden ajan e-tiedon valtatie -seminaarin näin keväisin eri puolilla Helsinkiä. Juhlavuoden kunniaksi seminaari siirrettiin tällä kertaa laivaan käsittäen Tukholma-risteilyn Silja Serenadella. Kahden päivän ohjelmaan kuului lukuisia esitelmiä sekä vierailu Tukholman yliopistokirjastoon.

Risteilyohjelman ( http://www.emaileri.fi/g/f/12152/11935895/206447/1967/108/6) ehkä kiinnostavin esitys oli Zuzana Helinskyn ”A Short Cut to Marketing”, joka innostavalla ja mukaansatempaavalla esityksellään sai meidät nostamaan häntäämme ja arvostamaan työtämme ja tietotaitoamme jolla hämmästytämme asiakkaitamme päivästä toiseen. Se on meidän paras tapamme markkinoida itseämme.

Kiinnostava oli myös Kari Lämsän esitys ”Lainastosta kaupunkitilaksi”, jossa hän esitteli Kirjasto 10:n lainaustoimintoja. Sieltä esim. pienyrittäjä voi lainata tilan ydinkeskustasta ja siihen seinät ympärille harjoittaakseen yritystoimintaansa – huikeeta!

E-aineiston määrän kasvu ja sen riskit tuli taas todettua moneen kertaan. Esimerkiksi Tukholman yliopistokirjaston tuhansista kausijulkaisuista vain 6 % tulee painettuna.

Riskit toi esille Mari Aaltonen Aalto-yliopistosta esitelmässään ”Elektronisen aineiston hallinta”. Hän tähdensi tarkkaavaisuutta tilauksia tehdessä, ettei jäisi pelkkä luu käteen jos ja kun tilaus lakkaa.

Kaikin puolin antoisa seminaari vaikka kirjastokierros jäikin tekemättä remontin vuoksi. Tiivis paketti – ehkä vähän liiankin, sillä melkein jäi tuliaiset ostamatta – melkein.

Jalo Oinonen

Kategoria(t): Yleiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s