Tervetuloa

Tervetuloa seuraamaan Sibelius-Akatemian kirjaston uunituoretta blogia. Kirjoittajat ovat pääosin kirjaston henkilökuntaa, mutta myös muut kirjaston ystävät ovat tervetulleita kirjoittajiksi.

Blogin tarkoituksena on kertoa kirjaston toiminnasta monipuolisesti. Tutuksi tulevat toivottavasti myös ne monet asiat ja toiminnat, jotka eivät kirjaston kävijälle välttämättä näy. Toimivan tietokanta-yhteyden takana on monta palaveria atk-tiimiläisten kanssa ja useita työtunteja suunnittelua ja koodausta. Kirjaston oman aineistotietokannan ylläpitoon osallistuu suurin osa kirjaston työntekijöistä monin eri tavoin. Molemmissa tapauksissa kirjaston asiakas löytää etsimänsä tiedon joko suoraan bittiavaruudesta tai konkreettisesti kirjaston hyllyltä.

Sibelius-Akatemian kirjasto on musiikkikirjasto, jossa on aikojen kuluessa työskennellyt moni maan eturivin säveltäjä useassa sukupolvessa. Merkkejä musiikinhistoriasta näkee kirjastossa joka puolella Helvi Leiviskän käsialasta Perttu Haapasen kirjaston historian esimmäisille kotisivuille sävellettyyn tilausteokseen. Kirjaston blogissakin tulee toivottavasti olemaan myös kirjoituksia musiikista.

Vuosi sitten kirjasto muutti uusiin tiloihin uudenkarheaan Musiikkitaloon. Kirjaston avajaisia vietettiin iloisissa tunnelmissa. Uudet tilat ovat tarkoituksenmukaisemmat  ja isommat kuin vanhat. Mutta toisaalta kirjasto sijaitsee kokonaan maanalaisissa tiloissa ja päivänvalo on tiloissa vähäistä. Toiminta on kuitenkin lähtenyt hyvin käyntiin uusissa tiloissa ja paljon kehujakin on kuultu. Tätä kirjoitettaessa aloitellaan toista lukuvuotta Musiikkitalossa ja viimeistä lukukautta itsenäisenä Sibelius-Akatemiana. Vuoden 2013 alusta Sibelius-Akatemia on osa Taideyliopistoa. Mutta ei mennä asioiden edelle, näistä kaikista suurista ja pienemmistäkin asioista kirjoitetaan tässä blogissa varmasti lisää.

Maaria Harviainen

Mainokset
Kategoria(t): Yleiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s